Mail till min Bigeast kompis

Nu måste jag hålla tummarna!! Är så nervös!

Idag skrev jag ett "verkligen" "DESPERAT" mail till min bästa kompis i Japan som heter Saori, har känt henne i 3 år nu!
Hon va hos mig i Sverige för 2 år sen! Och hon blev TVXQ fan nyligen och blev även medlem i deras fanclub Bigeast!!! Så detta är en megastor chans för mig att se TVXQ! Biljetterna börjar säljas 28 mars. Och hon ska boka till sig själv, och försöka då boka till mig med! Och eftersom hon e Bigeast har hon rätt till dom 5 första raderna, får vi biljetter där så dör jag!!! Officiellt kommer jag döööö.....asså om jag får biljett överhuvudtaget så dör jag!!! Så e det bara...och juni e inte långt borta, dör av tanken!!!

Men nu hoppas jag hon svarar på mitt mail snart!!!! Jag kommer vänta på svar varje daaag! Hon skuille resa mycket denna månaden så jag hoppas hon ser mitt desperata mail! Bad henne verkligen att ge allt för att få bijett till mig!! Detta kan va min enda chans att se dom i Japan, för dom har konserter så konstiga tider om året..kommer aldrig få dom månaderna ledigt från något jobb sen!!!

Anyways, nervoouussss,,,ska skriva om hon svarar!!!

Dagens roliga...

Nu gick mina koreanska kompisar precis hem! Guuuuud så mycket tjejsnack vi hade! Och såklart så ska alla koreaner ha träffat nån kändis! Songlee, en av korenerna har träffat tablo från Epik High 2 ggr, asså sjukt!! Hon va på en private club och han va där...hon gick fram till honom och sa I am your big fan, och han sa thank you so much på engelska!! Asså lyllooo, hon lovade att vi skulle till den klubben sen när jag ska till Korea, jag ska jaga kändisar mihihihi!!

Sen berättade hon en till intressant sak, det finns en grej i Korea som heter NIght Clubs, som skiljer sig från vanliga Clubs, och det e att när man går in dit så ser man typ hundratals rum och i varje rum sitter snygga killar, men typ olika personligeter, så ska man säga till vilken typ av kille man gillar så får man gå in i just det rummet, det e en slags clubbing/speed dating sa dom! Och dom säger att det e skiiiiitkul och att man kan få skitsnygga killar där...och få dejter, ME WANTS to go!! Dom lovade mig att vi skulle diiiiiiiit, läääääängtar. Nu ha jag ändrat mig, jag vill dit i juli, för då har allla mina koreanska vänner lov i en månad och alla kunde va med mig hela tiden då!! Bättre än att jag åker i maj för då har alla skola.....så nu e chansen ännu större att jag ska dit, för jag kommer typ inte jobba denna sommmaren ser det ut som!! YAAAAAAAAAAY kan va i Korea en hel månad, NAAAAAAAAAAJS DIES!!!! Hoppas DBSK e där nångång då.....iaf på flygplatsen om inget annat....ohhhh läääängtar, vill till Korea nuuu, fast sen måste jag till Japan meed för TVXQ har konsert....hur ska man gööööra....tror inte jag har råd med båda....aja det får bli Japan om jag får konsertbiljett, annars blir det Korea, men NÅN av dom länderna i SOMMAR BLIR DET!! Är överklycklig!!!!!

Imon blir det fika^^

Jag är så trött efter jobbet....orkar knappt nåt annat än att sitta vid datan, jag vet lamt! men imorgon ska jag vara med mina två koreanska kompisar! ÄNTLIGEN!!! jag bjöd dom på fika hemma hos mig...ska hämta dom efter jobbet! CAN'T WAIT!! Jag ska planera den kommande festen med dom HOPPAS JAG! Nu måste detta bli av annars blir jag ledseen!

Är så glad idag med, fick lönelappen, lönen va sååå höööög, aahhh vad skön känsla, speciellt när man inte fått någon lön knappt på månader! Ska fira det med att handla på yesasia, det får jag unna mig när jag får mer än planerat hahahaha!!  Det finns så mycket ute med TVXQ nu, men dom finns alltid nåt att köpa ^^

Ne nu ska jag sova...jag vet lamt, klockan e halv elva...men e så jädrans trött...

Underbar helg

Helgen va roligast! Det va superkul med mina vänner från Värnamo! Vi fangirlade, såg massa videos, åt massa gott och pratade djupa saker och spelade massa memory!! Men tyvärr blev jag magsjuk båda kvällarna....men det va bättre under dagen....vad jobbigt att man ska bli det just den helgen! Men jag mår bättre nu....TACK tjejer för en underbar helg, jag hoppas vi kan ses om 2 veckor!!

Denna helgen blir det Malmö och Köpenhamn. CAN'T WAIT!! Vill se Josefine och vill äntligen shoppa fullt ut! Bara 4 dar kvaaar!! Och jag jobbar hela denna vecka med wwwiiiieee!!

Random grej: TVXQ kom ut med sin nya video SURVIVOR idag, guuuuuuuud så snygg videon är, för att inte tala om dansen i den! Asså se detta live kommer bli sdfghgfdsdfghjnhgfdfgh *dies*

Massa resor... ^-^

Det känns som jag använder alla mina pengar för resor...men det e det värt! Jag har precis varit på SJ och köpt 2 resor till mig...

Imorgon ska jag till Värnamo med mina två vänner Kiki och Mandy! Vi ska till våra vänner i Värnamo! Ooohh det va så längesen, I missed you, ska bli sååå kuuul~~~~ Ska vara där 3 dagar...vilken underbar helg!! LÄngtar till imoooon! Direkt efter jobbet ska jag typ springa till tåget ^^

Och jag bokade också tågbiljett till nästa helg med, vilket blir till Malmö! Ska till min andra kompis Josefine i Malmö! Ska vara där 3 dagar också! Men fy fan 400 kr för tur och retur till Malmö, jag hade inte planerat att det va så dyrt så jag har 150 kr att leva på till nästa lön...och detta ska gå till mat i Värnamo!! I suck at planning.....

Anyhow, jag och Josefine ska till Köpenham på lördagen när jag e där..detta längtar jag till som bara den! Jag har aldrig varit där, ska bli sååå kul, en underbar upplevelse. Vi ska äta på en ramen restaurang och shoppa på nordens största shopping center typ, sen lite sightseeing! Gaaah hela min lön kommer försvinna denna helg...men aja får överleva på nåt sätt...planerar att köpa massa!! Ska bland annat in på SFBOK handeln i Malmö och köpa mig massa manga...Boys Over Flowers och Goong! Sen massa Pocky och sen kläder.....MONEY!!!!!


En skön söndag

Igår söndag var jag hos mina två nya koreanska vänner i deras studentkorridor! Dom lagade mat till oss IGEN! Jag har ätit koreansk mat nu 3 dagar i rad, men inte för att jag klagar, det va supergott igen!! Och Jay va där IGEEN, han e verkligen överallt....och ni som inte har settt Jay, han e ganska flummig, här e en mobilbild på han och mig:



Sen har vi mina nya kompisar...more pictures:

     

Dom ska ha en koreansk fest i sin korridor, och dom bjöd mig och mina vänner, hoppas det e typ om 3 veckor, kan inte innan deeeet!! Och blir detta av kommer det bli kuuuuuuuuuul, can't wait!!!!

Valentines Day

JA det blev firande med vänner istället! Jag bestämde träff med Kiki, Mandy, Rosa och Ahmelie! Sen köpte jag massa chips och läsk! Och vi hade superduperkul! Tjejkväll/fangirlkväll!! Först spådde vi varann, ahhh det e alltid lika kul! Jag fick Jaejoong igen, TACK MANDY!!! Bra avslut hehe! Sen så lekte vi med Suju/TVXQ memory korten, jag förlorade med 4 par T___T Kiki vann överlägset....du som sa att du va trött Kiki, RIIIIGHT!!! Sen efter det blev det KAT-TUN konsert mest pga av Rosa, hon gillar inte kpop än....men sen blev det dags för kpop för oss andra, vi såg först Suju konsert, massa låtar...sen såg vi lite från T och sen lite från Variety show....vi kollade väl typ  2 timmar i streck! *___* Not that I complain! Jag hoppas vi kan ses såhär  igen girls! Det e inte lätt att samla ihop alla såhär! Men ni måste lova att vi ska ses något mer nu när ni har lov!!!

Lite bilder från kvällen:
     

Koreansk middag nr. 2

Jag va på en till koreansk middag i fredags! Blev bjuden av en killkompis som heter Jay, men så hängde min fadderbarn med, Pareum, och hon tog med 3 koreaner till, varav jag blev bra vän med 2 av dom!! Såååå snälla dom e asså...jag kommer så bra överens med koreaner asså. Anyway, dom gjorde 3 koreanska rätter och jag minns inget namn hahaha! Här e en bild på all mat:



Sen visade det sig att en tjej in the same floor fyllde år, så det gjorde tårta också, gud så god den vaaa!!



Vi hade jättekul, vi pratade såklart massa drama och musik, det blir alltid så till slut! Alla koreaner på campus vet fan att jag gillar TVXQ, och jag har inte ens träffat dom, I guess I am bit of a celebrity! Dom kallar mig så iaf^^ Så frågar dom hur jag kan allt, och vi diskuterar det, och sen pratade vi om Boys Before Flowers, alla tjejer där kollade på det haha, man kan verkligen se att det e stort asså.....t.o.m killen Jay visste om det haha, han mobbade mig för att jag gillade Minho, han såg att jag hade hans bild på mobilen, fail! Det va så pinsamt, sen ringde mobilen med TVXQ signal hahaha...och alla killar bara: DONG BANG SHIN KI!!! Hahahaha det va skitkul!!!!

Sen spårade det ur, dom började köra fyllelekar, alla belv typ fulla, utom dom där 2 tjejerna jag hängde med resten av kvällen, vi snackade mest musik och Korea. En till av dom e från Seoul btw, så ännu en till kontakt från Seoul, asså det e så bra att skaffa kontakter, man behöver inte betala hotell XDXD Hon bjöd mig även hem till henne, aaahhhh LUCKY!!

Lite bilder på mig och tjejerna:
 


Bra och dåliga nyheter...

Ja få väl börja med dom som e dåliga!

Asså vissa har det sååå bra som knappt märker av krisen som pågår! Dm går till jobbet som vanligt, kan handla som vanligt osv, men sen har vi vissa som upplever det som en av dom mörkaste tiderna i ens liv....som just min familj!! Krisen nådde oss så fort den började och nu menar jag riktigt rejält!! Pappa fick inget jobb.....

vilket betyder......om han fram till hösten inte hitta något så är det bye bye till huset, bilen, osv osv, det kallar jag riktig depression som kan hända en familj!! vissa har det så skönt att dom kan klaga över att inte ha nya lägenheter, ingen bil, inga nya kläder, men sen så har vi sånna som vi, som måste kämpa för att inte förlora köret!! Man kan inte leva på ett lön....det e bara mamma som har fast jobb nu!! T____T Och att bo i vårt hus kostar 13.000 i månaden (BARA huset)!! Ett  lön klarar inte detta...så man kan säga att vi inte mår det bäst just nu...speciellt pappa, han har varit deprimerad hela dan idag. Nu förstördes mina roliga helger framöver, jag kommer inte kunna njuta lika mycket som jag hade velat!! Men det får alla mina vänner förstå.....men det ska bli kul att träffa dom också, för då slipper jag tänka på allt detta lika mycket!


Ok till dom goda nyheterna! JAG FICK JOBB i typ 2 veckor till....han sa att inget e säkert men som det ser ut blir det mer. Jag ville gråta av glädje.....äntligen NÅGOT bra som händer idag, fredagen den 13:e. Jag gick in till min chef och frågade blygt, så hur blir det med nästa vecka: han bara: herregud klart du ska komma...här finns massssor att göra som närmaste veckorna, förmodlingen hade jag missat att vi ska få in mer grejer att packa och som ska göras om! Och en grej till, om företaget säljer ett helt jobb till så e det 45 damn miljoner och då e det änu mer jobb får MOI!!! Asså HOPPAS HOPPAS! Man får veta det om 2 veckor!! Jag e så glad att jag har lagervana från Balco, det e annourlunda lagerjobb asså...konstigt kan man säga. Så det e bara jag och själva kvinnan som e anställd där som kan det där jobbet, så dom e tvungna att ta mig...det e så sköööönt...annars kunde dom bara tagit en av dom redan anställda!!!

Till sist....

Ett gott råd till alla som jag fick höra av min pappa: Köp ingen bostad nu, ingen bil, inga onödiga saker....chansa inte på stora saker nu, krisen kan drabba även dom lyckliga när som helst!!! Jag har ett ex på det med, idag så fick en av mina bästa ekonomi kollegor sparken....och och hon sköter ett av det viktigaste inom ekonomin, men pga krisen och pengabristen måste dom sparka, så på en dag ändrades hennes säkra framtid till ett helvete!!! Så jag e ledsen för det med, måste säga hejdå till henne nästa vecka, när hennes kontrakt går ut....gud vad händer med världen!!
Ett råd till jag fick från pappa: ALLA NI där ute som jobbar, oavsett hur länge, SKAFFA A-KASSA och gör det så fort som attan!! Jag ska bli medlem redan nästa vecka!!! Jobbar du 6 månader på ett år, och förlorar jobbet så får du lön ett helt år etfer det!!!

Anyway det va min dag hittils idag...både bra och dålig. Sen ikväll ska jag ha middag med en koreansk kompis....hoppas det blir megakul så jag får tankarna på annat håll T_T

Koreansk middag *mums*

I fredags var jag hos min koreanska kompis Pareum! Jag var där med Jasmina. Hon flyttade till campus så hon firade med att bjuda oss på koreansk middag!! OOMMMGG vad gott det vaaar, jag minns inte hur längesen det va jag åt något så gott!

Här är lite bilder på maten vi lagade:

...



Och så här blev det när allt var klart på bordet:



Visst ser det såååå gott ut?? Muuuuuuuums!! ^__________^

Det här är jag och min vän Pareum:



Det var iaf en underbar dag! Vi slutade dagen med att kolla på DBSK och Big Bang lives och lite gamla X-man avsnitt...hon översatte lite åt oss hehee...och en tjej från ett program i Korea går på hennes skola!! Asså det händer massa läskigt med dessa koreaner!!!


Min februari månad

Ja trots allt så blir min februari månad en rolig en! Först och främst fick jag veta idag att jag har fått en vecka till förlängt på jobbet!! Ohhh det e så skööönt och kuuuul!! Så jag måste vila ut ordentligt i helgen!


Jaaa sen den 20-22 februari ska jag till mina vänner i Värnamo....förhoppningsvis följer Kiki och Mandy meeed! Annars åker jag själv, det blir kul vilket som!!!! OHH JAG LÄNGTAR!! Har saknat dom så mycket!

Sen den 27 februari ska jag till Malmö till min andra kompis Josefine!! Jag ska va där 3 dagar, och en av dom dagarna ska vi dra ner till Köpenhamn en heldag och bara shoppa, gå på ramen restaurang och sightseeing.....ohh längtaaar!! Gud så rolig månad det kommer bliiii~~~~

Sen kommer massa beställningar från yesasia och ebay och allt annat....väntar på min Boys Before Flowers Soundtrack!!

Ikväll ska jag iväg till campus till min koreanska kompis Pareum...jag ska bli bjuden på massa koreansk maaat~~~~mmmmm vad gott!!! Så det kommer bli massa skojsigt!!!!

En ny värld "ditt inre syfte" review

Jag har egentligen läst ut den för längesen men tänkte skriva en liten sammanfattning av vad jag tyckte!

WOW är allt jag kan säga asså! Den här boken är väääldigt powerful! Men saken är att den kan antigen påverka dig starkt eller inte alls. För att den har väldigt starka åsikter om människans inre, så den kommer hjälpa vissa STARKT att förändra sitt liv och vissa inte alls. Ja påverkade den mig? Jag kan säga så här, båda ja och nej...konstigt nog, men mer JA! Jag ser verkligen på saker annorlunda nu....ser mig själv annorlunda också. Boken tar mest upp människans inre, att hitta sig själv, hitta sitt riktiga jag, inte genom, vänner, familj, saker, pengar, och massa annat omkring oss, utan att hitta den verkligen meningen med livet...och att meningen med vårt liv "redan finns där utan att vi sjäkva vet det" Tro mig, efter att du har läst boken kommmer du veta meningen med just ditt liv...detta gäller verkligen alla!!! Tro mig, denna boken e så stark. Den tar fram starka känslor. Jag måste skriva några av mina favorit quotes och meningar från boken. Som jag tycker mest gäller mig och som är väldigt sanna enligt mig.....

Och jag rekomenderar den STARKT till alla som inte vet riktigt vad dom vill i livet, och känner sig osäkra över sig själva...eller som helt enkelt inte mår alltför bra. Denn boken kommer DEFINITIVT påverka er om inget annat!!


"Om någon tex kritiserar dig, anklagar dig för något, eller kallar dig för otrevliga saker ska du - istället för att ge igen eller försvara dig - inte göra någonting. Tillåt din självbild bli förminskad och bli uppmärksam hur det känns djupt inom dig. Det kanske känns obekvämt i några sekuunder, som om du har krymt och blivit mindre. Sedan kanske du känner en inre rymd som känns oerhört levande. I själva verkar har du expanderat. När du till synes blir förminskad på något sätt och låter helt bli att reagera, inte bara i det yttre utan också i ditt inre, inser du att ingeting verkligt har blivit förminskat, och att du genom att bli "mindre" faktiskt blir mer."

"Det finns ingen ersättning för att finna sitt sanna syfte. Men den sanna eller främsta syftet med ditt liv går inte att finna på den yttre nivån. Det handlar inte om vad du gör utan vem du är. Det viktigaste att inse är alltså följande: Ditt liv har ett inre och ett yttre syfte. Att hitta och leva i samklang med det inre syftet är själva grunden för att uppfylla ditt yttre syfte. Det är grunden för verklig framgång. Visst du kan uppnå vissa saker genom ansträngning, kamp, beslutsamhet ich hårt arbete, intelligens. Men det finns ingen glädje i den sortens strävan och den kommer sluta i någon form av lidande."

"Att leva upp till en bild du har av dig själv, eller som andra har av dig är ett falskt och oäkta sätt att leva - ännu en omedveten roll som egot spelar."

"Omvärlden talar om för oss att framgång är att uppnå det vi har bestämt oss för att åstadkomma. Den säger att framgång är att vinna, och att berömmelse och ekonomisk välstånd är nödvändiga ingredienser i alla framgångar. Allt detta eller något av ovanstående är i allmänhet ett resultat av framgång, men dom är inte framgång. Vad du än uppnår kommer du snart att vara olycklig igen, eller så kommer något nytt problem eller dilemma att fånga din uppmärksamhet helt och hållet."

"Missuppfattningen att glädjen kommer ur det du gör är mycket vanligt, och den är också farlig eftersom den skapar en föreställning om att glädje är något som man kan få från någon eller någonting utanför sig själv, ex ett föremål elelr en aktivitet. Då letar du utanför dig själv efter glädje och lycka. Men där kan du inte finna den. Det är därför som många människor lever i ständig frustation. Världen kommer aldrig ge dem vad dom tror att dom behöver."

Och min bästa quote som har mest fått mig att tänka att jag e bra som jag är: (Jag blev så glad när jag läste detta, jag är inte "ingen" trotsallt.)

"Andra människor (här kommer sånna som jag in) lever till synes ett mera händelselöst och passivt liv när ungdomens naturliga expansion väl har mattats av. De är mer inåtvända av naturen, och för dem är den yttre rörelsen i formens värld minimal. Dom skulle hellre återvända hem eller ge sig ut i världen (detta är så jag). Dom har ingen önskan att engagera sig sig starkt i eller förändra världen. Om dom har några ambitioner sträcker dom sig oftast inte längre än till att hitta något att göra som ger dem ett visst mått av oberoende. En del av dem tycker det är svårt att hitta sin plats i den här världen. Somliga har den goda turen att hitta en nitsch där dom kan leva ett relativt skyddat liv, ett erbete elelr en egen verksamhet som ger dem regelbunden inkomst.....

..älskar det han skrev om dessa personer.....

.....förr i tiden skulle dom troligen ha kallats kontemplativa personligheter. I vårt moderna samhälle tycks det inte finnas någon plats för dem. Men i den nya jorden, det nya samhället som kommer växa fram är deras roll lika viktig som skaparnas, handlingsmänniskornas och reformatörernas. Deras funktion 'är att föranka det nya medvetandes fekvens på jorden. Jag kallar dem för frekvenshållare. Dom är här för att skapa medvetenhet genom sina dagliga aktiviteter, genom sitt samröre med andra och genom att "bara vara".
På så sätt ingjuter de djup mening och innebörd i aktiviter och förteelser som kan tyckas obetydliga."

Jaaaa så vad tyckte ni om det som ni läste än så länge?? Asså hela boken är väldigt braaa...dem får dig verkligen att tänka efter vad dom egentligen är det viktiga i livet....inte sakerna omkring oss och våra mål, och allt i världen utanför utan att hitta oss själva, och på sätt blir att du gör allt du gör och inte gör väldigt väldigt djupt, vad det än är!!

Boken har också ett kapitel om kärlek, om hur och varför vi upplever känslan som ingen kan beskriva, det är väldigt bra beskrivit i boken, jag älskar det....välsigt intressant och överväldigande.

OMG det hände!!

Spoiler för Boys Before Flowers, läs inte vidare om du inte vill bli spoilad!!!

..................................

.......................

..............


















ÄNTLIGEN EN KYSS SCEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag trodde inte det skulle hända förrän sista avsnittet!!!
Jag trodde dom skulle va som japanerna...men NEEDÅ!! They did it!! Och nu kan jag dö lycklig, nämen iaf va lycklig resten av dageeeeeeeeeen!!!


Bilder:








Asså asdfghgfdsdfghgfdsdfghjhgfdfgh!!! Och i nästa avsnitt har jag läst spoiler att det blir:

A DEEP AND PASSIONATE KISS!!! MY GOOOOD!! Can't wait!!!!

Drama obsession

Hela dagen idag har gått åt att kolla på drama i princip, har varit vid datan sen 10.00 i morse och nu e den 22.00 hahahaah!! Snacka om att vara drama beroende, men när man väl börjar kolla man man inte sluta...och hela dramat va ute så jag va tvungen att se så mycket jag kunde.

Anyways, jag såg klart japanska dramat "Innocent Love". Jag trodde det skulle va värsta love storyn, men det va typ tragedi igenom hela dramat, sista avsnittet va helt underbart men resten va jobbiga asså..men när jag väl bröjat så haha! Ännu en drama klar...så när jag väl va klar va jag tvungen att ta nästa "måste se drama från min måste se lista"

Så på tur var:

LOVE OR BREAD..



...med en av mina favvoskådisar Ariel Lin och Joe Cheng!! Asså dom två har såååå bra personkemi, dom va ju med i It Started with a Kiss tillsammans, och dom e helt underbara tillsammans här med!! Tur att dramat e bara 10 avsnitt, jag har redan sett 5 ikväll hahaha! Så har bara halva serien kvar muahaha! Kommer se den övermon typ sen kan jag redan börja på en ny!!! Gaaah e så drama beroende!! Men denna e såååå bra!!! Hon blir av med sina pengar, brutit kontakten med sina föräldrar, tvingas flytta in med Joe Cheng, som också har lite pengar...dom måste jobba för att klara sig..men saken e att dom hatar varann!!! Ohh älskar sånna här handlingar!!!

RSS 2.0